wartos

RMB parantos ngaapresiasi langkung ti 8% ngalawan dolar AS dina satengah taun, sareng perusahaan perdagangan asing parantos nyandak seueur tindakan pikeun nyegah résiko devisa

Ti tingkat handap akhir Mei dugi ka ayeuna, Nilai tukeur RMB parantos pulih sapanjang jalan sareng nembé ngahontal sakitar 6.5, lebet kana "6.5 era". Tingkat paritas pusat tina yuan ngagaleuh 27 dasar poin kana 6.5782 ngalawan Amérika Serikat dolar dina 30 Nopémber, data ti Sistem Perdagangan Bursa Asing Cina nunjukkeun. Dumasar low May 27 tina 7.1775, yuan parantos ngaapresiasi 8,3% dugi ka ayeuna.

Pikeun pagelaran anu kuat dina RMB, paniliti Bank of China Research Institute yakin yén alesan utamina nyaéta dua: kahiji, tandatangan RCEP mawa warta anu hadé, integrasi régional Asia-Pasipik salajengna diwanohkeun, anu ngabantosan ngamajukeun kamekaran perdagangan ékspor Cina sareng pamulihan ékonomi; Di sisi anu sanésna, kalemahan anu teras-terasan dina dolar AS, turun deui janten sakitar 92,2. Minggu kamari, panyusutan ngahontal 0,8%, anu ngadorong pangajen pasif tina Nilai tukeur RMB.

Nanging, pikeun perusahaan perdagangan luar negeri, aprésiasi RMB mangrupikeun jalma anu senang aya anu hariwang. Nalika mata uang domestik ngahargaan, kauntungan harga komoditi ékspor bakal dikirangan, sareng komoditas impor langkung mirah. Maka, nguntungkeun pikeun ngimpor perusahaan, tapi pangaruhna kana ngolah impor sareng perusahaan ékspor deui terbatas, sedengkeun pangaruhna ka perusahaan ékspor langkung ageung. Pikeun perusahaan perdagangan luar negeri, salian ti tanaga kauangan kedah nyandak kaputusan anu katingali ka hareup ngeunaan trend nilai tukeur, éta ogé penting pisan pikeun milih alat hedging pikeun résiko nilai tukeur sapertos pilihan sareng payun.


Pos waktos: Jan-09-2021